en bild

Att tänka på vid chefsrekrytering

När det är dags att anställa en ny chef till ett företag finns det några viktiga saker att ta hänsyn till. Vi tipsar om de viktigaste sakerna du ska tänka på vid en chefsrekrytering.

När en chef slutar är det lätt att rekryteringsprocessen sätts igång omedelbart. Trots att effektivitet är önskvärt kan det i det här fallet leda till att företaget går miste om en chans till vidareutveckling om processen går för snabbt. För oss som arbetar med chefsrekrytering Stockholm är det viktigt att påpeka att företaget har alla möjligheter att ta verksamheten till nästa nivå när en chef slutar. Detta genom att anställa rätt person.

Att rekrytera en chef

En chefsrekrytering bör alltid ta sin början i en kravprofil som är noga utarbetad med företagets utveckling i fokus. Vilka färdigheter och erfarenheter behövs för att ta verksamheten till nästa nivå? Vilka kandidater har drivkraften att förnya och expandera företaget i den riktning som önskas? Om målet samt utvecklingen för verksamheten står klar, blir också rekryteringen mer precis. Detta kan säkra framtiden för företaget såväl som för dess anställda.

Glöm ej mjuka värden

Vid rekrytering chef är det lätt att fokusera enbart på CV:t och de praktiska kvalifikationer som kandidaten har. Lättare är det att förbise mjuka värden, så som ledarskap, emotionell intelligens och god kommunikationsförmåga. En bra chef innehar både hårda och mjuka kvaliteter och ett gott men starkt ledarskap kan få företaget att blomstra. Det är därför viktigt att utvärdera teoretisk, praktisk och social kompetens vid en chefsrekrytering.

Läs även Så håller du anställningsintervju för chefsposition.

Intresserad av att veta mer?

.