Ekonomi/Bank/Finans

2019-09-20

Finance & Pricing Analyst för rekrytering!

Stockholms län Tillsvidare

Hoppsan! Du har kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - vi har många spännande tjänster att söka!

Sök en liknande tjänst

   Är du en bilintresserad person som älskar att analysera siffror och som trivs som bäst när du får jobba fritt i Excel? Perfekt, då tror vi att denna roll är som klippt och skuren för dig!

   Vår kund är en del av en stor internationell koncern inom bilindustrin med kontor i 43 länder och investering på över 5 miljarder SEK i Sverige. Det svenska bolaget har sitt huvudkontor i Täby och söker nu en ny stjärna som ska axla rollen som Finance & Pricing Analyst!

   Arbetsbeskrivning
   Du kommer för denna roll vara baserad på Stockholmskontoret som är placerat i Täby, där du som finance & pricing analyst kommer ansvara för att definiera de viktigaste prissättningskomponenterna gällande bolagets avtal gällande billeasing, du kommer att utvecklas till att bli deras bilexpert! Här kommer du att ha ett direkt och påtagligt inflytande på bolagets framtida resultat genom att analysera data, komponenter i leasingavtalen och proaktivt föreslå förändringar till ledningsgruppen. Därför söker vi nu dig som gillar att hantera olika data/statistik, dra slutsatser och analyser och på så sätt stödja de beslut som tas gällande deras prissättning. Rollen innehåller kontakt med både säljteam och ekonomiavdelning och du kommer att ha regelbundna avstämningar med CFO och VD som också sitter på kontoret i Täby. Hos vår kund kommer du att erbjudas stora möjligheter till karriärutveckling och är du villig att satsa kommer de att satsa på dig!

   Arbetsuppgifter
   I arbetsuppgifterna ingår bland annat följande:

   • Ansvarig för att sätta de olika prissättningskomponenterna
   • Ha hand om utfallsrapportering, uppföljning och analys av data
   • Att månadsvis ge input till budget och prognos
   • Rapportering på månadsbasis
   • Hålla sig uppdaterad gällande branschen och framtida trender
   • Stötta finansteamet

   Kvalifikationer
   Vi söker dig som:

   • Har en universitetsexamen inom relevant område
   • Tidigare erfarenhet av finansiellt analysarbete (FP&A), ekonomistyrning eller revision
   • Kan hantera stora databaser med information och siffror
   • Mycket goda kunskaper i Excel
   • Flytande i svenska i både tal och skrift samt goda kunskaper i engelska
   • Intresse och nyfikenhet för bilbranschen
   • Innehar B-körkort

   Personligt
   Vi söker nu dig som är positiv, nyfiken och affärsinriktad och som har ett genuint intresse för bilar. Vidare är du en noggrann och analytisk person som har lätt för att se samband och gillar att ta fram statistik och testa teorier i Excel. Du har ett öga för att förstå helheten och kunna se sambanden mellan de olika komponenterna för en korrekt prisstrategi. Du kommer att vara en nyckelperson på bolaget varför det även är viktigt att du har lätt för att kommunicera med övriga kollegor och ledning.

   Arbetstid/Varaktighet
   Direktrekrytering
   Heltid, kontorstider (40h/v)
   Start: Enligt överenskommelse

   Stämmer beskrivningen in på dig? Sök tjänsten så snart som möjligt, urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

   Placera Personal som rekryteringspartner
   Placera Personal är en av branschens mest erfarna och betrodda rekryterings- och konsultuthyrningsföretag, vi började redan 1988. Vår långa erfarenhet och vårt goda rykte gör att vi har många intressanta och framgångsrika företag på kundlistan vilket innebär många spännande möjligheter för dig. Vi är specialiserade inom ekonomi, marknad/kommunikation och administrativa tjänster samt har också specialistkompetens inom rekrytering på chefsnivå.
   Vi är en värderingsstyrd organisation som brinner för det vi gör. Placera Personals positiva företagskultur bidrar till att medarbetare stannar länge hos oss, vilket är en framgångsfaktor som långsiktig samarbetspartner till våra kunder och en trygghet för dig som kandidat.

   Nyckelord: pricing, controller, business controller, redovisning, leasing Täby, Excel